英语周报2021-2022学年高二新课程第18期答案

英语周报2021-2022学年高二新课程第18期答案,小编收集了英语周报2021-2022学年高二新课程第18期答案的相关答案,没有答案的敬请期待!完整版的周报答案关注wx号:趣找答案
英语周报答案
We should provide emergency accommodation for the . 题目和参考答案

Beijing, April 2- Starting from this year, Beijing Municipal Health Bureau will begin to promote a home medical service. With this service a medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will be sent to some communities in the city. They will set up a medical filing recorder for every resi?dent in the community and publicize their contact infor?mation to them. If people in the community feci sick, they can consult their community doctors first. If community doctors cannot treat their illness, they will then be transferred to large hospitals. Liang Wan, dep?uty director of Beijing Municipal Health Bureau* made the statement last Friday.

In addition, Beijing Municipal Health Bureau will set up some funds to train home medical service workers for families whose members suffer either from high blood pressure, diabetes, cerebral apoplexy, or coro?nary heart disease. The home medical service workers will remind patients to take pills on time and lead the patients to follow some health tips in their daily life. They will also learn some practical knowledge to save patients in case of an emergency.

The work will first begin in the medical service room in the 25 community centres and spread to all communities in Beijing. The disease prevention and con?trol centres at various counties and districts in Beijing will be responsible for teaching community doctors and giving home medical service lectures, or advice. These workers will not be able to work until they pass related exams and obtain the work certificates. It is expected that by the end of this year, there will be 10,000 home medical service workers in Beijing.

1.  Where does a person go to see a doctor first if he gets sick according to the passage? A. The community clinic.

B.    The large hospital.

C.    The private clinic,

D.    The small hospital.

2.    Which of the following is NOT true according to the passage?

A.    The medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will set up a medical filing recorder for every resident.

B.    The home medical service workers not only give some healthy suggestions to the patients, but also learn practical knowledge about first aid.

C.    Some funds will be provided by Beijing Municipal Health Bureau for home medical service training.

D.    The government aims to offer the home medical service for free.

3.    If you want to work as a home medical worker, you need to .

A.    receive the training about medical service

B.    pass related exams

C.    obtain the work certificates

D.    all the above

4.    What can we learn from the passage?

A.    All communities in Beijing have started home medical service.

B.    People in Beijing will not easily get ill.

C.    Medical service in Beijing will be promoted great?ly in the future,

D.    The other cities in China should learn from Beijing

英语周报2021-2022学年高二新课程第18期答案试题答案

【文章大意】文章介绍了北京即将在社区推广家庭医疗服务,训练有素的医生和护士将给居民建立医疗信息卡,提醒居民定期检查身体,预计北京的医疗服务水平在未来将会被大大提高。

A 细节理解题。从文章第一段的句子"If people in the com?munity feel sick, they can consult their community doctors first."可知,如果一个人生病了 ,他会先去社区的诊所。选A。

D细节理解题。从文章第一段的句子"With this service a medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will be sent to some communities in the city. They will set up a medical filing recorder for every resi?dent in the community and publicize their contact information to them."可知A是对的;从第二段的句子"The home medical service workers will remind patients to take pills on time and lead the patients to follow some health tips in their daily life. They will also learn some practical knowledge to save patients in case of an emergency."可知B是对的;从第二段的句子"In addition, Beijing Municipal Health Bureau will set up some funds to train home medical service workers -,,可知C是对的;文章没有说政府提供家庭医疗服务是免费的。所以选D项。

D 细节理解题。从第二段的句子"In addition, Beijing Mu?nicipal Health Bureau will set up some funds to train home medical service workers…"和最后一段的句子"These workers will not be able to work until they pass related exams and ob?tain the work certificates."可知,如果想做家庭医疗服务的工作人员,需要接受医学方面知识的培训,通过相关考试获得工作证书,所以选D项。

C 推理判断题。从最后一段的句子"It is expected that by the end of this year, there will be 10 ,000 home medical serv?ice workers in Beijing."可知北京的医疗服务水平在未来将会被大大提髙,故选C项。